Är det dags att göra service?

Du måste inte serva din bil hos en originalverkstad, sedan 2002 finns det EU-regler som ger dig som bilägare rätt att serva bilen var du vill utan att det påverkar garantier.

Bilservice

Vi servar din bil enligt biltillverkarens instruktioner och självklart stämplar vi i din servicebok. Hos oss är din bil alltid i goda händer.

Du kan ringa oss och beställa tid på 031-910033 du även boka tid för vissa tjänster här online på hemsidan

Boka tid online
bilservice

Bra att veta om bilens servicebehov:

Om man inte kör så långt varje år räcker så kallad årsservice. Följ de i serviceboken angivna intervallen. Behöver man utnyttja bilens garanti eller sin maskinskadeförsäkring får man inte avvika från intervallen mer än någon månad eller 100 mil, det ska framgå av villkoren.

Vad gör mekanikern?

När det är dags för din bil att servas kontrollerar en mekaniker olika slitagekritiska komponenter i din bil. Arbetet som utförs i en bilservice varierar, det beror på vad tillverkaren rekommenderar ska göras vid varje enskilt servicetillfälle. De vanligaste förekommande arbetsmomenten i en service är oljebyte och byte av oljefilter men en service innehåller många andra kontrollpunkter och bytesintervaller.

En bra verkstad har kunskap om när vilket arbete ska genomföras på din bil och följer ett protokoll som tagits fram av bilens tillverkare. Allt för att bilen ska fungera på ett optimalt sätt.