Lyser din bromslampa?  eller har du kanske fått en 2a på besiktningen?

Bromslampan kan indikera att något är fel på ett av bilens bromssystem. På många modeller kan det vara så enkelt att handbromsen är åtdragen, men är den inte det bör du inte köra innan du hittat orsaken.

Det finns även en dedikerad lampa för bromsbeläggen som varnar att dessa är uttjänta och bör bytas ut, lyser denna lampa kan du ofta köra vidare till närmsta verkstad.

Bromsservice

Vi utför alla sorters bromsreparationer, till exempel byta ut slitdelar som bromsskivor, bromsok och bromsbelägg.

Du kan ringa oss och beställa tid på 031-910033 du även boka tid här online på hemsidan

bromsservice

Vad kostar ett bromsbyte?

Priset för en bromsservice beror på vilken eller vilka delar av bromssystemet som behöver repareras. Bromssystemets uppbyggnad är olika för olika bilmodeller och är uppbyggt av varierande komponenter där bromsbelägg och bromsok ingår.
För att få fram ett pris på bromsbyte för just din bil kan du börja med att ange din bils registreringsnummer ovan så får du fram mer information om din bils bromssystem.

Bromsservice är livsviktigt

Bromsarna på en bil är en av de allra viktigaste komponenterna. Körglädjen grumlas fort om man plötsligt inte kan bromsa sin bil ordentligt. Ett effektivt bromssystem är grundläggande för trafiksäkerhet och ofta får man tydliga indikationer från sin bil om de skulle behöva servas:

  • Oljud från bromsarna
  • Bromsar som inte tar som de ska/för långsam bromseffekt
  • En handbroms som inte får helt stopp på bilen
  • ABS-lampan lyser

Det händer också att man först får reda på att något är fel med ens bromsar när man besöker besiktningen. Får man 2:or på sina bromsar måste man genast åtgärda det som är fel annars utgör man en direkt trafikfara.