Kamremmens livslängd varierar från bilmodell till bilmodell.

Att byta kamrem är bland det viktigaste du gör för din bil. När remmen blir gammal kan den gå av. Då krockar ventilerna i topplocket med kolvarna vilket leder till ett totalt motorhaveri.

Kamremsbyte

När vi byter din kamrem byter vi även övriga slitage delar som används med din rem. Vid kamremsbyten ingår oftast dessa reservdelar

  • Kamrem
  • Löprulle
  • Spännare
  • Vibrationsdämpare*
  • Vattenpump*

Du kan ej boka denna tjänsten online
För att få pris eller beställa tid ring oss på 031-910033

kamremsbyte

Vad är en kamrem?

Kamremmen är en avgörande komponent i din bil, utan den fungerar inte motorn. Remmens uppgift är att överföra kraften från vevaxel till kamaxel. Det betyder att den ser till att axlarna i motorn synkroniseras, vilket är avgörande för att motorn ska drivas koordinerat och fungera som den ska. Många bilar har idag kamkedja i stället för kamrem. Kamkedjan sägs vara mer slittålig och ska inte behöva bytas under bilens livslängd.

När ska du byta kamrem?

Remmen ska skiftas enligt ett intervall för kamremsbyte som din biltillverkare rekommenderar. Syftet är att undvika att den förstörs. Dessa rekommendationer skiljer sig mellan bilmärken men handlar alltid om det miltal som bilen körts eller om bilens ålder. Skulle kamremmen brytas kan det få stora konsekvenser för motorn, vilket kan leda till kostsamma reparationer. Vanligast är att ett kamremsbyte utförs i samband med en generell bilservice.

Vad kostar ett kamremsbyte?

Att byta kamrem är relativt kostsamt och skiljer sig mellan bilmodeller beroende på hur kamremmen är monterad. Arbetet kräver längre tid än andra servicearbeten då vissa delar av bilen behöver demonteras för att mekanikern ska komma åt remmen och få plats att utföra arbetet. Med anledning av detta byter man ofta andra reservdelar som har med kamremmens funktion att göra i samma veva. När man servar bilen och byter kamrem kan man med fördel byta vattenpump, spännare och löphjul.